Czy ktoś próbował zamienić beznadziejny pręt podpierający maskę na siłownik?
Fabryczne umiejscowienie i mocowanie tego pręta jest tragiczne. Już dwa razy spadł mi na błotnik przy próbie podnoszenia.
Bezpieczniejszym rozwiązaniem przecież byłoby umieszczenie pręta na korpusie.
Trochę nie w temacie, ale ogólnie o siłowniku... Sam się zastanawiałem, dlaczego tak niewiele nowych samochodów ma taki bajer. Okazuje się, ze to przez jakieś wymagania ( nie wiem czy unijne ) dotyczące bezpieczeństwa pieszych. Podobno te nowe bezpieczne maski ( i generalnie przody auta ) składają się tak, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że ten siłownik w takim wypadku wystrzela z pod spodu i rani pieszego...
kowal 2002, jak wchodziła 0II do sprzedazy to pamietam jak Pan w salonie właśnie wspominał ze przód tego auta wrazie czego ma być "przyjazdny" dla ew pieszego....
golf 4 i 5 maja podnosniki maski my niestety w naszych octach nie a fajnie to wyglada i sie przydaje jest taki siłownik gazowy dostepny w milotecu za około 350pln
kiedys do OI chlopaki znalezli firme w Polsce ktora powiedziala, ze zrobi takie silowniki. Do OII tematy chyba nie bylo
a może warto spróbować?
masz namiar na tych ludzi?
Nie wiem czy warto. Ktos kiedys testowal podnosniki innej firmy niz Milotec i okazywalo sie, ze maska sie nie domyka . Milotec nie jest tani, ale przynajmniej wszystko pasuje p&p.
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
Ciekawe że nowy Golf ma taki podnośnik a Octavia nie :cry:
Zauwazam dodatkowo ze w Golfie blok silnika jest obudowany plastikami w 1.4 TSI a u nas nie ;(
... nie smuc sie kolego - tak nie do konca jest zabudowany. Ten na obrazku to chyba 1.4 TSI ale ten mocniejszy, z kompresorem. Ma w innym miejscu rure do filtra powietrza. Ten tu to jest taki jak nasz http://www.golfmkv.com/forums/attach...1&d=1249032911 Ale tamta obudowa rzeczywiscie ladnie wyglada. Nam z 122KM nie jest pisane miec takowa.
Komentarz